Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Διάθεση ξυλείας σε κατοίκους του ορεινού δημοτικού διαμερίσματος Κάτω Βερμίου



Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά.
H ένοχη αδιαφορία των δημοσίων αρχών καιρός είναι να τελειώσει με την συνδρομή όλων μας, για το καλό του τόπου...
Διαδώστε και συμπράξτε 
(ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη)!



Σε συνέχεια του από 29.01.2013 μηνύματος μου, της επ' αυτού 125389/397 από 12.02.2013 απαντήσεως του τμήματος διαχειρίσεως δημοσίων δασών και της 1457 από 28.02.2013 κοινοποιηθείσης προς ούτο επιστολής της διευθύνσεως δασών Ημαθίας επάγομαι τα ακόλουθα:
Συμφώνως προς τον δημοσιοποιηθέντα στις 06.03.2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) πλέον πρόσφατο πίνακα κατανομής πραγματικού πληθυσμού της ελληνικής επικρατείας ανά δημοτικό διαμέρισμα, ο οποίος δια τούτο επισυνάπτεται σε συναφές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την Κα Λακαφώση (xa31u010@minagric.gr) ο οικισμός Κάτω Βερμίου, περί ου ο λόγος, αποτελεί ορεινό δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Βεροίας, με μέσο σταθμικό υψομέτρου 1400 μέτρα και 260 κατοίκους.
Ως εκ τούτου το περιεχόμενο της 1457 από 28.02.2013 επιστολής της διευθύνσεως δασών Ημαθίας έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τα ανωτέρω διαψεύδοντα αυτήν δημόσια στοιχεία, τα οποία δύνανται δε πέραν του ανωτέρω δια πληθώρας ετέρων δημοσίων εγγράφων να επιβεβαιωθούν.
Ως προς το δε περιεχόμενο της ανωτέρω προσυπογεγραμμένης από τον προϊστάμενο της διευθύνσεως δασών Ημαθίας, Κο Κάλφα Δημήτριο, επιστολής διαπιστώνονται πέραν των ως άνω τα ακόλουθα:
1. εσφαλμένη (κατά κοινώς "μπακαλίστικο" τρόπο) αποτύπωση του καταμερισμού ιδιοκτησίας του δάσους Σελίου (Κάτω Βερμίου), καθώς ακόμη και το άθροισμα των αναφερομένων ποσοστών ιδιοκτησίας υπερβαίνει το 100% (άλλως 8/8 αυτού)!
2. ο Κος προϊστάμενος- καθ' υπέρβασιν καθήκοντας- δίχως σχετική παραπομπή σε οιοδήποτε δημόσιο έγγραφο κρίνει την κατοίκηση του οικισμού Κάτω Βερμίου κατά σχεδόν γραφικό, προσβάλλοντα τους μονίμους κατοίκους αυτού, οι οποίοι συννόμως προτίθενται πέραν εμού να αντιδράσουν, τρόπο, αναφερόμενος σε χειμερινούς χιονοδρόμους- επισκέπτες και θερινούς παραθεριστές, μόνο!
3. εν αυτή δε εσκεμμένως δεν γίνεται μνεία της υποχρεώσεως της δασικής αρχής να χορηγηθούν οι δια εννόμων διατάξεων οριζόμενες ποσότητες ξυλείας δια την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων του οικισμού, στην οποία οι δασικοί συνεταιρισμοί δεν μετέχουν (οράτε 125389/397 επιστολή της υπηρεσίας υμών) δια της απλής αναφοράς του στο ότι η παραγομένη ξυλεία διατίθεται στο εμπόριο από τον αναγκαστικό συνεταιρισμό, κατά παράβαση των συννόμων διατάξεων.

Δια τους ως άνω αληθείς λόγους και με τη ρητή επιφύλαξη παντός εννόμου δικαιώματος δια του παρόντος αιτούμαι την καθ' υπόδειξιν υμών άμεση συμμόρφωση της δασικής αρχής Ημαθίας προς τις σύννομες  διατάξεις ως προς την διάθεση ξυλείας δια την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων του οικισμού Κάτω Βερμίου.
Mε εκτίμηση,

Αλέξανδρος Ιω. Τουλουμάκος
Τ.Θ. 1 - 591 00 Σέλι, Ημαθία
τ. 23310 49100 κ. 6974924444

Δεν υπάρχουν σχόλια: