Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ KAI ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕΛΙ - ΑΝΩ ΣΕΛΙ H ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.

ΕΡ.: Τα τεχνικά έργα του Δήμου Βέροιας, κυρίως τα μεγάλα, έχουν προκαλέσει από επικριτικά σχόλια μέχρι και παρεμβάσεις τις δικαιοσύνης. Να τα πάρουμε ένα – ένα: Σέλι – Άνω Σέλι. Γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι επιμετρήσεις και σέρνονται στα δικαστήρια αιρετά και διοικητικά στελέχη του Δήμου; Φταίνε μόνο οι χιονοπτώσεις στο Σέλι; 

ΑΠ.: Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης είναι πια δημοτική καθημερινότητα σ’ όλη την Ελλάδα. Πριν από λίγο καιρό, όταν πρωτολειτούργησαν τα νέα Δικαστήρια στη Βέροια, ήμασταν όλοι εκεί. 

Και από τους τρείς Δήμους του Νομού. Τα «εγκαινιάσαμε»... διαφορετικά από τον συνηθισμένο και γνωστό τρόπο των Αρχών του τόπου με την κορδέλα και τους «δεκάρικους».
Κάποια έργα, προχωράνε γρήγορα, αλλά κανείς δεν ασχολείται μ’ αυτά.
Κάποια «κολλάνε» γιατί δόθηκαν μεγάλες εκπτώσεις από τους εργολάβους και δυσκολεύονται πλέον να τα προχωρήσουν, κάποια άλλα δεν έχουν χρηματοδότηση από το Κράτος. Υπάρχουν και περιπτώσεις που τα έργα τα κολλάνε δύο-τρεις συμπολίτες που λόγω άνιας ή ανεργίας ασχολούνται μόνο με το να ζητάνε ευθύνες. Ευθύνες...

αποδεικνύεται μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχουν. Σκάνδαλα το ίδιο.
Δεν πολεμούν εμένα. Την πόλη πολεμούν.
Ο χρόνος χάνεται και τα έργα καθυστερούν λόγω των συγκεκριμένων παρεμβάσεων που κάνουν τα πάντα για να μη κατασκευαστούν παρκινγκ, να μη λυθεί το αποχετευτικό ολόκληρων περιοχών, να μη προχωρήσουν έργα στο ποτάμι και χίλια δύο άλλα. Έχει η τεχνική μας υπηρεσία την περιπέτεια με το Σέλι Άνω Σέλι. Οι επιμετρήσεις θα ‘χουν ολοκληρωθεί μέχρι τη δίκη. Υπήρχε, εκτός από τα δίμετρα χιόνια πέρσι κι ένα διαδικαστικό πρόβλημα με την ανάθεση της μελέτης. Θέλω να πιστεύω για το ποινικό θέμα, ότι όλα θα εξελιχθούν καλά και η περιπέτεια θα είναι ένας κακός εφιάλτης που πέρασε, για όλους.
Ο Δήμος από αυτήν την υπόθεση δεν ζημιώθηκε ευρώ.

http://veriotis-veria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: