Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ!!!

Μια γλυκοξινη μαρμελαδα που θα την λατρεψετε ΥΛΙΚΑ: 1kg κορόμηλα κίτρινα και 15 κόκκινα ώριμα 1kg ζάχαρη χυμός από μισό λεμόνι. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... Αρχικά, πλένουμε τα κορόμηλα πολύ καλά και βγάζουμε τα κουκούτσια (τα οποία δεν πετάμε, αλλά τα κρατάμε σε ένα μπολ). Βάζουμε τα κορόμηλα μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με τους χυμούς που έβγαλαν από το καθάρισμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ταυτόχρονα, βάζουμε τα κουκούτσια που κρατήσαμε σε ένα τούλι, το δένουμε σφιχτά, τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι αρχικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει. Κατά τη διάρκεια που βράζει, αφαιρούμε τους αφρούς που δημιουργούνται και ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν πέφτει σχετικά αργά από την κουτάλα, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πήξει κι άλλο όταν κρυώσει. Όταν η μαρμελάδα κοντεύει να "δέσει" ρίχνετε το χυμό λεμονιού (το λεμόνι εμποδίζει τη μαρμελάδα να ζαχαρώσει), αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα και την κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφού κατεβάσετε από τη φωτιά γεμίστε τα βαζάκια σας με τη μαρμελάδα ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: