Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τα βότανα του βουνού.Τσάι απο αργιοτριανταφυλιά...

Οι καρποί της αγριοτριαντάφυλλιας είναι μία φοβερή πηγή βιταμινών και ενέργειας.
Μάλιστα θεωρείται « βασιλιάς των βιταμινούχων φυτών » διότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A, B, D, K, E.


Είναι βασικό φάρμακο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της κόπωσης, του κρυολογήματος και της αβιταμίνωσης ολόκληρο τον χρόνο και ιδιαίτερα την άνοιξη και το φθινόπορο.
Αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στην μόλυνση του περιβάλλοντος και αυτό γιατί διεγείρει τον σχηματισμό γλυκοκορτικοειδών από τα επινεφρίδια.

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C ,είναι το καταλληλότερο ρόφημα γι'; αυτούς που δουλεύουν σκληρά, αυτούς που προπονούνται επίπονα και για τους εφήβους στους οποίους ολοκληρώνεται η σωματική ανάπτυξη.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το συκώτι και την χοληδόχο κύστη.
Βιταμινούχο αφέψημα από καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς.

Τσάι

Μια πολύ απλή μέθοδος: 2 κούπες βραστό νερό ανά 30 γρ. βότανα (μια γεμάτη χούφτα). Αυτό ισχύει για αποξηραμένα βότανα. Βάλ' τα σε βραστό νερό. Κατέβασέ το από τη φωτιά και σκέπασε. Άφησέ το τουλάχιστον 20-30 λεπτά και σούρωσε.
Μην αφήσεις το τσάι ποτέ να πάρει βράση, ούτε όταν το ξαναζεσταίνεις.
Το βράσιμο καταστρέφει την επίδραση των βοτάνων.

Το τσάι μπορεί να διατηρηθεί 2-3 μέρες στο ψυγείο σε καλά κλεισμένα δοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: