Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ποια μέτρα θα ζητήσει το ΔΝΤ...

Ανάμεσα στα μέτρα που θα ζητήσουν τα στελέχη του ΔΝΤ είναι οι νέες μειώσεις μισθών και προσωπικού στο Δημόσιο τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, η επίσπευση των επώδυνων αλλαγών στο Ασφαλιστικό, με τη μεγάλη μείωση των συντάξεων, καθώς και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας με κατεύθυνση την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων.


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ιστοδελίδα euro2day, το κλιμάκιο ΕΕ/ΔΝΤ θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Πάντως, όπως είπε, αυτό δεν είναι ένα «άμεσο θέμα».

Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ θα συμφωνήσουν σε κοινούς όρους στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών αυτή την εβδομάδα, είπε, προσθέτοντας πως εάν η Ελλάδα ζητήσει βοήθεια, η «ευρωζώνη θα αναλάβει τις ευθύνες της», καθώς «υπάρχουν ευρωπαϊκά χρήματαμ όταν αυτά χρειαστούν».

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα των μέτρων αυτή περιλαμβάνει:

* Νέα μείωση μισθών Δημοσίου το 2012-2013 και μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω κυρίως της μη ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένων χρόνου.
* Επίσπευση των αλλαγών στο Ασφαλιστiκό, με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.
* Μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα (μέσω για παράδειγμα της περικοπής του 13ου ή 14ου μισθού) και περαιτέρω «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις.
* Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
* «Λουκέτο» ή ιδιωτικοποίηση ζημιογόνων ΔΕΚΟ.

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: