Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σε υποχρεωτική αργία αναμένεται να τεθεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Δημήτρης Δάσκαλος και σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Βέροιας για το δρομο Κάτω Σέλι - Ανω Σέλι

Σε υποχρεωτική αργία αναμένεται να τεθεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Δημήτρης Δάσκαλος και σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Βέροιας που σύμφωνα με την ειδησεογραφία εμπλέκονται στην υπόθεση του δρόμου Σέλι-Άνω Σέλι που πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. 

Απολύτως έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι αυτό επιβάλλει η εφαρμογή του νόμου δεδομένου ότι υπάρχει παραπεμπτικό βούλευμα για κακούργημα, ανεξαρτήτως ποια θα είναι η έκβαση της υπόθεσης στο ακροατήριο. Κάθε άλλη επιλογή συνιστά παράβαση καθήκοντος.
Θυμίζουμε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι χορηγούσαν ψευδείς βεβαιώσεις ότι το έργο δήθεν εξελίσσεται κανονικά, με αποτέλεσμα να εκταμιευτούν και να δοθούν στον εργολάβο περίπου 460.000 ευρώ για εργασίες που ουδέποτε έγιναν. 

Όπως προέκυψε από την ανάκριση, οι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν πιέσεις από την τότε διοίκηση του δήμου προκειμένου να υπογράψουν, διότι ‘υπήρχε κίνδυνος απώλειας των κονδυλίων’.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε αναγκαίες αποφάσεις της δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου αναφορικά με την αντικατάσταση του Δημήτρη Δάσκαλου από τα δ.σ. δημοτικών επιχειρήσεων (πρόεδρος στη ΔΕΥΑΒ κ.λπ.). Ίσως αυτό να εξηγεί τη δυστοκία και την αργοπορία της δημάρχου να στελεχώσει και να ανακοινώσει επισήμως τα δ.σ. των Νομικών Προσώπων του δήμου Βέροιας.

Πηγή: http://www.epea.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: