Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Προβλήματα λειτουργίας στο Χ.Κ.Σελιου


Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου. Η διοικούντες το Κέντρο δηλώνουν ότι δέχονται ανελέητο κυνηγητό από συνδικαλιστή υπάλληλο και το Εργατικό Κέντρο με απανωτές καταγγελίες για την λειτουργία του κέντρου και προσθέτουν ότι αν δεν βρεθεί λύση είναι αποφασισμένοι να κλείσουν το Σέλι. Την Τρίτη (22/12) το βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε συνάντηση με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Χιονοδρομικό, παρουσία εκπροσώπων του Νομάρχη και της Δημάρχου Βέροιας. Στην συνάντηση αυτή ο πρόεδρος Κώστας Γιοβανόπουλος παρουσίασε το μέγεθος του προβλήματος σημειώνοντας ότι γίνονται εις βάρος της διοίκησης μια σειρά από καταγγελίες που αφορούν το ποιος υπάλληλος εργάζεται που αλλά και για τις προσλήψεις που έγιναν την φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της διοίκησης δήλωσε ότι οι καταγγελίες γίνονται από εργαζόμενο στο Κέντρο, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα Χιονοδρομικά Κέντρα, και το Εργατικό Κέντρο. «Ξέρουμε ότι δεν είναι όλα τέλεια. Όμως το Σέλι έτσι δούλευε πάντα. Στον προηγούμενο από εμένα πρόεδρο δεν έγινε καμιά καταγγελία» τόνισε ο κ. Γιοβανόπουλος και πρόσθεσε ότι αν δεν ακολουθηθεί ο υφιστάμενος τρόπος λειτουργίας το Σέλι θα πρέπει να κλείσει.
Το πρόβλημα λειτουργίαςΤο πρόβλημα λειτουργίας στο Σέλι έχει να κάνει με το προσωπικό. Το οργανόγραμμα του Χιονοδρομικού προβλέπει 31 θέσεις. Επειδή όμως είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το πόσοι προσλαμβάνονται αποφασίζετε στην Αθήνα (από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Φέτος για παράδειγμα εγκρίθηκαν μόλις 12 θέσεις εποχικών. «Με τόσους υπαλλήλους μπορώ να δουλέψω μέχρι το…πάρκιγκ» δήλωσε ο κ. Γιοβανόπουλος χαρακτηριστικά για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος. Ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού, τόνισε ότι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, χρησιμοποιήθηκε η λύση των «εθελοντών» (με την φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004). Με αυτό τον τρόπο στην λειτουργία του Χιονοδρομικού συνεισφέρει μια σειρά από ανθρώπους, που έχουν αποκτήσει την εμπειρία. Σε αυτό το σημείο έρχονται οι καταγγελίες για χρησιμοποίηση μη ειδικευμένων υπαλλήλων που οδηγούν την διοίκηση στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Δεν βάλαμε ποτέ κανέναν σε κίνδυνο, ούτε θα το κάνουμε. Θέλουμε όμως να λειτουργήσουμε. Έτσι όπως πάει το πράγμα θα το κλείσουμε» τόνισε ο κ. Γιοβανόπουλος και πρόσθεσε ότι η λύση είναι η μετατροπή του Σελίου σε Ολυμπιακό Κέντρο ώστε να μπει μια τάξη και να νομιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις. Επίσης ο κ. Γιοβανόπουλος πρόσθεσε ότι διαχέονται σχόλια ότι οι προσλήψεις έγιναν παράνομα και ότι δέχεται ενοχλήσεις ακόμη και στο σπίτι του γι αυτό το θέμα (ποιον πήρε, πως τον πήρε κλπ), την στιγμή που οι εποχικοί προσλαμβάνονται με την διαδικασία του ΑΣΕΠ.
Σύσκεψη φορέωνΗ επόμενη κίνηση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα είναι η πραγματοποίηση μιας ευρείας σύσκεψης στο γραφείο του Νομάρχη, παρουσία των βουλευτών και της Δημάρχου Βέροιας. Ο αντινομάρχης Γιώργος Σουμπέκας που εκπροσωπούσε το Νομάρχη στην προχθεσινή συνάντηση δέχθηκε να μεταφέρει το αίτημα στον κ. Καραπαναγιωτίδη και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα γίνει αποδεκτό. Με την ιδέα συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της Δημάρχου Βέροιας, αντιδήμαρχος Γιώργος Μιχαηλίδης. Στην σύσκεψη αυτή θα τεθεί το ζήτημα στους βουλευτές και θα τους ζητηθεί να παρέμβουν για να βρεθεί λύση
http://www.pliroforiodotis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: