Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Νίκη στα πέναλτι για τους Ναπαρτιάνους στο Σέλι


Μεγάλη νίκη των Ναπαρτιάνων στα πέναλτι όμως, αφού ο κανονικός αγώνας έληξε για μία ακόμη φορά ισόπαλος 1-1 μόλις στη λήξη του με απ’ ευθείας φάουλ του Νίκου Βαμβακούλα για τους Ναπαρτιάνους. Ο αγώνας έγινε παρουσία δύο χιλιάδων θεατών που απόλαυσαν μία συναρπαστική αναμέτρηση. Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Τουριστικός Όμιλος Σελίου, τίμησε με πλακέτα τον άσσο της εθνικής μας και ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού παλαίμαχο σήμερα Νίκο Βαμβακούλα.



Την πλακέτα έδωσε στον Νίκο Βαμβακούλα εκ μέρους του Τουριστικού Ομίλου ο Πρόεδρος Τάκης Παπατζίκος όπως και ο Χρήστος Πιτούλιας εκ μέρους του Συνεταιρισμού του Μεγάλου Μερά. Τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή τίμησε και η λέσχη Φιλάθλων Παναθηναϊκού με την εκπρόσωπο της Βάσω Μαυρίδου ενώ τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γεώργιο Μίρτσο για μία ακόμη φορά τίμησε ο Στέργιος Πέτκος αντιπρόεδρος του Μεγάλου Μερά για την παθολογική αγάπη που δείχνει προς το Σέλι.

Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση δέκα λεπτών αφού μετά την αδυναμία του Χριστόφορου Μαντζίλα να διαιτητεύσει τον αγώνα λόγω τραυματισμού και για άγνωστους λόγους της μη άφιξης του δεύτερου επιλεγμένου διαιτητού Κότσυφα, ένας πόντιος ο Γόλης Παπαδόπουλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αναδείχθηκε στην Α.Ε. Ποντίων Βεροίας κλήθηκε και τον αποδέχτηκαν και οι δύο ομάδες παμψηφεί σώζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το κύρος του αγώνα.



Ο αγώνας
Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τους Μαρουσιάνους να προηγούνται πολύ νωρίς μόλις στο 10’ λεπτό. Έκτοτε με ωραίο πλασέ του Αμπρικίδη και μέχρι το 45’ οι Μαρουσιάνοι ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά οι ευκαιρίες ήταν εκατέρωθεν και για τις δύο ομάδες. Έτσι στο 18’ λεπτό έχουμε την ανατροπή του γερόλυκου Τάσου Ολσουζίδη από τον Γεώργιο Μίρτσο εντός περιοχής, χωρίς να υποδεχθεί η εσχάτη των ποινών από τον διαιτητή ενώ στο 23’ νέα ανατροπή του Αντώνη Κελεπούρη από τον ίδιο ποδοσφαιριστή να τιμωρείται με το οφθαλμοφανές πέναλτι. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Νίκος Βαμβακούλας που απέτυχε να σκοράρει αφού ο τερματοφύλακας των Μαρουσιάνων Γιώργος Μίρτσος ενήργησε έξυπνα και απέκρουσε εντυπωσιακά και αποσόβησε την ισοφάριση, ενώ στο 31 λεπτό μία έξοχη ενέργεια του Γιάννη Καπράρα έβγαλε τον Τάκη Παπατζίκο σε πλεονεκτική θέση και το μονοκόμματο σουτ που εξαπέλυσε ο Πασαρέλα απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Μίρτσος με την βοήθεια του δοκαριού και την αδυναμία των επιθετικών των Ναπαρτιάνων να προωθήσουν την μπάλα στα δίχτυα αφού μετά την απόκρουση και το δοκάρι επανήλθε η μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και από πολύ κοντά δεν μπόρεσαν να την προωθήσουν στα δίχτυα.

Αντίθετα οι Μαρουσιάνοι αν και ήταν καλύτεροι με περισσότερη κατοχή της μπάλας έχασαν δύο μόλις ευκαιρίες στο τέλος του Α’ ημιχρόνου. Στο 39 μία κραυγαλέα ευκαιρία όταν στο άδειο τέρμα ο Νίκος Βαμβακούλας απέκρουσε σαν απομηχανής θεός βολίδα του Γιάννη Σπανού ενώ στο 42 με έμμεση εκτέλεση εντός περιοχής από λάθος του τερματοφύλακα να πιάσει την μπάλα σε γύρισμα συμπαίκτου του πολύ δύσκολα αλλά επιτυχώς απετράπη νέα απώλεια για τους Ναπαρτιάνους. Στο 43’ λεπτό έχουμε την αντικατάσταση του γερόλυκου Τάσου Ολσουζίδη για πρώτη φορά στα εννιά χρόνια του θεσμού αυτού αφού η παρουσία ήταν κατώτερη του αναμενομένου.
Στο Β’ ημίχρονο οι Ναπαρτιάνοι μετά τις εσωτερικές τους αλλαγές ο Κελεπούρης στην άμυνα επιθετικά ο Βαμβακούλας και στο κέντρο ο Κώστας Κατσώνης και ο Τάκης Παπατζίκος κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, ενώ τον τερματοφύλακα Τζούφρα αντικατέστησε ο Μπουφόν Φικέ Θανάσης Φύκατας. Στο διάστημα του Β’ ημιχρόνου η πίεση των παικτών των Ναπαρτιάνων ήταν έντονη και η κυριαρχία καθολική. Οι στημένες φάσεις από τα συνεχή κόρνερ και φάουλ εκτός περιοχής διαδέχονταν η μία την άλλη και η επιθυμία των Ναπαρτιάνων και κάποιο τέρμα σταματούσε στον γκολκίπερ Γιώργο Μίρτσο που έκανε εκπληκτική παρουσία στο 62’, 65’ και 72’ λεπτό οι Ναπαρτιάνοι έχασαν καλές ευκαιρίες αντίστοιχα από τον Κώστα Κατσώνη και τον Γιάννη Καπράρα αλλά και οι Μαρουσιάνοι στο 88’ λεπτό έχασαν μοναδική ευκαιρία να διερευνίνουν το σκορ όταν ο Χασιώτης από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ έδωσε πάσα στον αμαρκάριστο και εντελώς μόνο του εκτός της μικρής περιοχής Τσάμη και παραδόξως σκόνταψε με αποτέλεσμα να χάσει μοναδική ευκαιρία και να σιγουρέψει το αποτέλεσμα και σαν να μην έφτανε από την επόμενη φάση και στην αντεπίθεση των Ναπαρτιάνων οι Μαρουσιάνοι να υποπέσουν σε φάουλ μόλις ένα μέτρο εκτός της μεγάλης περιοχής την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Βαμβακούλας ο οποίος με αριστοτεχνικό τρόπο να σημαδέψει το γάμα της εστίας του Μίρτσου και να ισοφαρίσει τον αγώνα εν μέσω ενθουσιασμού εκ ιέρου των Ναπαρτιάνων.

Οι Μαρουσιάνοι αμφισβήτησαν το τέρμα από αυτό υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να χτυπηθεί απ’ ευθείας αφού ήταν έμμεσο, αλλά ο διαιτητής του αγώνα επικύρωσε το τέρμα αυτό, και το ματς έληξε ισόπαλο 1-1. Αφού σύμφωνα με τον κανονισμό παράταση δεν θα διεξήγετο οι Μαρουσιάνοι θέλανε να απαντήσουνε χωρίς να χτυπηθούν τα πέναλτι.

Τελικά και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ξεκίνησε η διαδικασία των πέναλτι με τελικούς νικητές τους Μαρουσιάνους αφού ευστόχησαν αισίως στα 3 πέναλτι ενώ οι Μαρουσιάνοι στα δύο.
Αξιοσημείωτο ης συνάντησης και σ’ αυτή την διαδικασία ο Νίκος Βαμβακούλας αφού πρωταγωνίστησε και σαν τερματοφύλακας αντικαθιστώντας τον Μπουφόν αποκρούοντας εκπληκτικά 3 από τα πέντε πέναλτι που χτύπησαν οι Μαρουσιάνοι.

Η σειρά των πέναλτι
Ναπαρτιάνοι: Καπράρας, Κατσώνης, Κελεπούρης (άουτ), Παπατζίκος (απόκρουση), Βαμβακούλας
Μαρουσιάνοι: Τσέας (απόκρουση), Παπαδόπουλος (απόκρουση), Κόγιας, Μίρτσος, Χασιώτης (άουτ)

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ναπαρτιάνοι: Τζούφρας, Μιχαλιάς, Μητρούλας, Τεγούσης, Βαμβακούλας, Κατσώνης, Καπράρας, Παπατζίκος, Μπολιός, Κελεπούρης, Ολσουζίδης. Επίσης έπαιξαν: Κανάκης, Πέτκος, Μπιτερνάς, Κουτούλης, Φύκατας (τερματοφύλακας).
Μαρουσιάνοι: Μίρτσος, Πατρώνας, Παπαδόπουλος Διογένης, Τσέας, Κόγιας, Μαυρίδης, Παπαδόπουλος Σωτήρης, Καραγιάννης, Σπανός, Αμπρικίδης, Χασιώτης. Επίσης έπαιξαν και οι: Τσίρης Γιώργος, Τσάμης, Τασσόπουλος, Γιάννης Κόκκινος.

Στον αγώνα παρευρέθησαν: ο Αντινομάρχης Γιώργος Σουμπέκας, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Γεώργιος Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Αξιού Νίκος Γιοτίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Σακαλής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Βέροιας Γιώρος Δουλγερίδης, ο πρόεδρος του Μεγάλου Μεμά Χρήστος Πιτούλιας, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Παναγιώτης Πιτούλιας, οι παλαιοί πρόεδροι της Βέροιας Γεώργιος Φάκας και Στέλιος Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Φιλίππου Βέροιας Γεώργιος Φύκατας, ο φίλος του συλλόγου επιχειρηματίας Αντώνιος Καρανικόλας, ο επί σειρά ετών σύμβουλος του Βερμίου Σελίου Τάκης Μούζης και Τάκης Κόγιας και σύμβουλοι της Λέσχης Φιλάθλων ΠΑΟ Φώτης ΚΑραβασίλης και Βάσω Μαυρίδου, ο Νίκος Κόγιας σύμβουλος του Τοπικού Διαμερίσματος Κ. Βερμίου.

Επίσης πριν τον μεγάλο αγώνα διεξήχθη και ο αγώνας των μικρών Ναπαρτιάνων και Μαρουσιανών. Νικητές ανεδείχθησαν όπως και πέρσι οι Ναπαρτιάνοι με 4-2. Τον αγώνα σπικάρισε ο μετρ Μάριος Ζάππας.

πηγή:http://www.maknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: