Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Μια απολαυστική πορεία στην Τρύπα του Μιχάλη και στη Ντουκάτα

Μπορεί να ήταν η πρώτη εξόρμηση στα γνωστά τοπωνύμια της περιοχής του Σελίου, όμως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Τουριστικού Ομίλου Σελίου, και την Κυριακή το πρωί πάνω από 60 άτομα μικρής και μεγάλης ηλικίας με το πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει το Δ.Σ του Ομίλου έκαναν μία φανταστική πορεία, μέσα στο πανέμορφο δάσος.

Οι ‘ορειβάτες ‘ συγκεντρώθηκαν το πρωί στις 8,30 στην Πλατεία του χωρίου και αμέσως πήραν τον δρόμο προς την περιοχή του Ντέμου.

Εκεί τους έγινε και η σχετική ξενάγηση όπου αφορούσε τα παλιά έθιμα, όταν οι κάτοικοι την δεύτερη μέρα της Παναγίας έψηναν στην Ντουκάτα και το απόγευμα συγκεντρωνόταν στον Ντέμο, με τις σούβλες που είχαν στην άκρη μόνο το κεφάλι του ψητού. Υπήρχαν μπάντες με δημοτική μουσική και γινόταν μεγάλο γλέντι.

Από κει οι εκδρομείς ορειβάτες συνέχισαν για την Τρύπα του Μιχάλη μία περιοχή πολύ δύσκολη, αφού για να φθάσει κανείς στην περιβόητη τοποθεσία περνάει μέσα από πυκνό δάσος, ενώ η επιστροφή είναι «μεγάλης δυσκολίας» λόγο της απότομης ανηφόρας.

Και εκεί τους έγινε η σχετική ξενάγηση με το ιστορικό πως πήρε το όνομα. Οι φήμες λένε ότι πριν από χρόνια ένας βοσκός ξέφυγε της προσοχής και έπεσε στην τρύπα με μεγάλο βάθος και χάθηκαν τα ίχνη του. Το όνομα του βοσκού ήταν Μιχάλης εξ’ ου και το όνομα της τοποθεσίας. Βασική παρατήρηση απ’ όλους ήταν η περίφραξη της γύρω περιοχής λόγο μεγάλο κινδύνου για ατύχημα.

Η συνέχεια ήταν κάπως πιο ξεκούραστη αφού η πορεία προς την Ντουκάτα ήταν περισσότερο βατή και έτσι πολύ γρήγορα οι εκδρομείς έφθασαν και βρήκαν μάλιστα την παλιά πηγή όπου γευμάτισαν με πίτες και ότι άλλο είχαν ετοιμάσει.

Το οδοιπορικό ολοκληρώθηκε με την επιστροφή από την Ντουκάτα, και όλοι παρά την κούραση και την ταλαιπωρία ευχαρίστησαν τους διοργανωτές που του έδωσαν την ευκαιρία στους μεν παλαιούς να θυμηθούν τις όμορφες αυτές περιοχής όπου γινόταν μάλιστα και πολλά προξενιά, και τους νεότερους να δουν για πρώτη φορά όμορφες περιοχές γύρω από το Σέλι. Το επόμενο ραντεβού κλείσθηκε ήδη για του χρόνου.

πηγη:http://www.laosver.gr/news/local/20857.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: