Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ξεκινά η υλοποίηση της προσπάθειας για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε έκταση... του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Σελίου

Στο άμεσο παρελθόν παρόμοιες προτάσεις έπεσαν στο κενό αφού συνάντησαν την άρνηση, τόσο του νομαρχιακού συμβουλίου, όσο και του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας. Φαίνεται όμως πως ήρθε ο καιρός μία επένδυση, φιλική προς το περιβάλλον, με ελάχιστη αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου, με ενεργειακά οφέλη χωρίς τη χρήση ρυπογόνων πρώτων υλών, όπως είναι ο λιγνίτης και με πολλαπλά οικονομικά οφέλη για την οικονομία της Ημαθίας, οδεύει προς την υλοποίησή του.


Μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού, με το βουλευτή κ. Τάσο Σιδηρόπουλο, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Μ. Μανιάτη με το αίτημα της παράκαμψης γραφειοκρατικών διαδικασιών και της εκκίνησης των εργασιών του Αιολικού Πάρκου από τις εταιρείες Acciona Ενεργειακή και ΕΝΤΕΚΑ ΑΕ και της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο Βέρμιο σε έκταση του συνεταιρισμού, σύμφωνα με τη συμφωνία που από το καλοκαίρι του 2009 υπέγραψε ο συνεταιρισμός με τις ως άνω εταιρείες.

Πιστεύεται ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν επί μήνες δεν θα ξανασημειωθούν και το έργο θα προχωρήσεις, προσφέροντας πολλά οφέλη στην τοπική οικονομία και στο περιβάλλον.

Η επένδυση είναι ποσού 300 εκ. ευρώ, θα δημιουργηθούν 30 μόνιμες θέσεις εργασίας και στο χρόνο της κατασκευής του έργου πολύ περισσότερες ενώ θα αποκομιστεί φιλική ενέργεια προς το περιβάλλον, μεγάλης αξίας. Η περιοχή εξάλλου θα αξιοποιηθεί και ο συνεταιρισμός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις δύο εταιρείες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τόξων, με το νέο νόμο που η υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα.
http://www.imerisia-ver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: