Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Καλοκαιρινες διακοπες στο Σελι

Απολαύστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές και χαλαρώστε σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, μόνοι ή με την οικογένεια σας σε υψόμετρο 1.400m. Το Σέλι είναι ένα χωριό με πλούσια λαογραφία και παράδοση. Πολιούχος και Προστάτιδα του χωριού αλλά και των Σελιωτών είναι η Παναγία. Όλο το Σέλι τιμά κάθε χρόνο την μνήμη Της, τον Δεκαπενταύγουστο, με θρησκευτικές εκδηλώσεις και με παραδοσιακά Βλάχικα πανηγύρια.
Στο Σέλι κανείς μπορεί να απολαυση Ορεινή Ποδηλασία, Πεζοπορία, διαδρομες 4x4, όπως και την πλούσια πανίδα και την χλωρίδα του Βερμίου.
Aξίζει να δείτε το εντυπωσιακό φαράγγι του Σελίου, μήκους 5 χλμ., όπου βρίσκεται το σπήλαιο Tρύπα του Mιχάλη. Ο θρύλος θέλει ένα βοσκό που τον έλεγαν Μιχάλη να έπεσε μέσα στην τρύπα μαζί με τα πρόβατά του. Ο θρύλος αυτός έγινε αιτία για πολλές προσπάθειες επίδοξων ερευνητών να εξετάσουν το περιεχόμενό της, αλλά όλες απέτυχαν. Μόνο το 1997 μία ομάδα Γάλλων σπηλαιολόγων κατάφερε να κατέβει σε βάθος 195 μέτρων, ερευνώντας τμήμα του πυθμένα της τρύπας, αλλά δεν βρήκαν ούτε ίχνος από τον βοσκό ή τα πρόβατά του. (Λέγεται ότι η τρύπα αυτή συνδέεται υπόγεια με την περιοχή της Βέροιας, Σαραντόβρυσες και εκεί βγήκε ο βοσκός με τα πρόβατά του).
Επισης και τα σπήλαια στις τοποθεσίες Σιάμπαλη και Πριόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: